«Θέλουμε την 7η στάση της θαλάσσιας συγκοινωνίας στο Δήμο Δέλτα»

thalassiaΣύσκεψη για θέματα ζωτικής σημασίας για το Δήμο Δέλτα είχε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος και νέος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος με τον Πρόεδρο Πάρι Σαββαΐδη και στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

«Ευχαριστώ τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ για τη συνεργασία. Εργαζόμαστε συστηματικά για να βάλουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Δέλτα. Συνεχίζουμε τις επαφές με φορείς της Θεσσαλονίκης για ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την 1η Σεπτεμβρίου, όταν αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου» δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Ο Μ. Φωτόπουλος είναι παλιός γνώριμος των ανθρώπων της Εγνατίας Οδού ΑΕ από τη θητεία του ως Αντινομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης και γνωρίζει άριστα τα θέματα με σφαιρική γνώση σε στρατηγικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Ένα από τα κεντρικά θέματα που τέθηκαν από πλευράς του νέου Δημάρχου Δέλτα είναι η θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης και η δυνατότητα να περιληφθεί στο έργο μια περιοχή του Δήμου.

Το έργο προωθείται με ειδικό μνημόνιο και συνεργασία μέσω προγραμματικής σύμβασης της Εγνατίας Οδού ΑΕ με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προτάθηκε ο χώρος του αλιευτικού καταφυγίου Καλοχωρίου για μια νέα πρότυπη στάση.

Ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Π. Σαββαΐδης δεσμεύτηκε η στάση στο Δήμο Δέλτα να ενταχθεί ως έβδομη (7η) στάση στη μελέτη σκοπιμότητας και στις επόμενες ενέργειες της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Όπως τονίστηκε, το έργο αυτό είναι υπερτοπικής σημασίας και «δένει» κατάλληλα με την ήπια τουριστική και οικολογική αξιοποίηση της εξαιρετικής περιοχής του Δέλτα και των εκβολών Αξιού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες συνεργασίας του Δήμου με την εταιρεία σε έργα όπως η ολοκλήρωση ημιτελών έργων και κόμβων (ημικόμβος Κ2 / Διαβατά, οδός -γέφυρα άνευ προσβάσεων στη Μαγνησία / περιοχή Αγίου Αθανασίου), η προώθηση νέου περιφερειακού άξονα του Δήμου, του σημαντικού κόμβου και των προσβάσεων της Εθνικής Οδού στη Χαλάστρα (κάθετος άξονας Χαλάστρα – Εύζωνοι) αλλά και οι δυνατότητες μιας νέας «χωροταξικής – αναπτυξιακής δυναμικής» στη δυτική ζώνη ώστε να δοθούν ευκαιρίες αξιοποίησης των υποδομών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s