«Εργαζόμαστε για την αδειοδότηση του Θερμαϊκού όσον αφορά στις μυδοκαλλιέργειες»

«Βαδίζοντας σε τέτοια επίπεδα συνεργασίας, πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ ουσιαστικά και δε θα μένουμε πια μόνο σε διαπιστώσεις των προβλημάτων και θεωρητικές συζητήσεις. Πιστεύω ότι θα υπάρξει σύντομα λύση στα προβλήματα, όπως η αδειοδότηση του Θερμαϊκού και η διαχείριση των κελύφων, που είναι μείζονα και ουσιαστικά για την ανάπτυξη του Δήμου Δέλτα». Αυτό δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δήμου Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος μετά τη συνάντηση για τις μυδοκαλλιέργειες της Χαλάστρας και των Κυμίνων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, στελέχη της Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Αλιείας της ΠΚΜ καθώς και εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών. Αποφασίστηκε δε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την ολοκλήρωση της ΠΟΑΥ και με τις ζώνες του Θερμαϊκού, ώστε μέχρι τον Αύγουστο να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης του Κόλπου, που θα δώσει τέλος στην απώλεια εισοδήματος για τη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση εργασίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Φάνη Παππά και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΚΜ με θέμα τη διαδικασία ορθολογικής διαχείρισης των κελύφων, ώστε να μη δημιουργούνται νέες χωματερές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s