Οι θέσεις του συνδυασμού «Μπροστά ο άνθρωπος» για τη Ν. Μαγνησία

Τις πτυχές του προγράμματος του συνδυασμού «Μπροστά ο άνθρωπος» για το δημοτικό διαμέρισμα Ν. Μαγνησίας παρουσίασε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος. «Η δική μας πρόταση έχει μια αναπτυξιακή αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας» τόνισε στην ομιλία του.

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για έργα υποδομών όπως βελτίωση του οδικού δικτύου και έργα οικιστικής επέκτασης της Ν. Μαγνησίας, όπως διαπλατύνσεις πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον και δημιουργία ποδηλατοδρόμων, συντήρηση αγροτικού και οδικού δικτύου, συντήρηση και καλλωπισμός παλαιάς γέφυρας Γαλλικού.

Επίσης, αναβάθμιση όλων των εισόδων της Νέας Μαγνησίας, διασφάλιση πρόσβασης και κυκλοφορίας από άτομα με ειδικές ανάγκες, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής φωτεινότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, δυναμική παρέμβαση για την ολοκλήρωση της γέφυρας στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου, αερογέφυρα ή υπόγεια διάβαση για την σύνδεση μεταξύ Νέας Μαγνησίας και Διαβατών.

Επιπλέον, για προώθηση των έργων στην περιοχή επέκτασης ρυμοτομίας της Νέας Μαγνησίας και των Διαβατών, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια εισφοράς σε γη με χρήματα και από το ΕΤΕΡΠΣ ή από κοινοτικά κονδύλια, για υλοποίηση στραγγιστικών και αποχετευτικών έργων στην Νέα Μαγνησία και τα Διαβατά, για τα οποία έγιναν μελέτες αλλά και εκπόνηση τεχνικών και αρχιτεκτονικών μελετών για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου υπέρ των δημοτών (ανάπλαση δημοσίων κτιρίων, κατασκευή κτιρίων σε αναξιοποίητα οικόπεδα).

Ο Μ. Φωτόπουλος παρουσίασε και τις θέσεις του συνδυασμού που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως άνοιγμα της νομικής υπηρεσίας του Δήμου για νομική υποστήριξη θεμάτων των πολιτών και καθιέρωση του θεσμού της νομικής υποστήριξης των απόρων, καθιέρωση συναντήσεων ανά 6μηνο του Δημάρχου με τους κατοίκους, καθιέρωση των τοπικών συμβουλίων γειτονιάς σε όλες τις περιοχές, ενίσχυση της παραγκωνισμένης σήμερα Επιτροπής Διαβούλευσης, γραφείο παλιννοστούντων και ρομά, ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας.

Επίσης, δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου, δημιουργία παιδικών σταθμών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού, παρέμβαση για επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης δημοτικού και νηπιαγωγείου στο χώρο της επέκτασης, ανακατασκευή παιδικών χαρών και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού τους, αποπεράτωση των εργασιών για την λειτουργεία του κολυμβητηρίου και των χώρων αναψυχής της Νέας Μαγνησίας κ.ά.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Τρίτη 13/05, Καλοχώρι (Κοινότητα), ώρα 8.30
  • Τετάρτη 14/05, Σίνδος (Συνεδριακό κέντρο), ώρα 8.30
  • Πέμπτη 15/05, Χαλάστρα (Πλατεία ή Κλειστό Μπάσκετ σε περίπτωση κακοκαιρίας), ώρα 8.30
  • Παρασκευή 16/05, Ανατολικό ώρα 6.30 και Ν. Μάλγαρα (Περιβαντολογικό και Πολιτιστικό Κέντρο), ώρα 8.30

 

10

14

1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s