Μ. Φωτόπουλος: «Προαστιακός και θαλάσσια συγκοινωνία για το Δήμο Δέλτα»

Επίσκεψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά ο άνθρωπος».

Εκεί συναντήθηκε με το Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γ. Κωνσταντινίδη καθώς και με το συγκοινωνιολόγο Γιάννη Τόσκα, νυν στέλεχος της υπηρεσίας του Μετρό, και είχαν συζήτηση για τις εγκαταστάσεις κατασκευής υλικών και φύλαξης ευρημάτων στο Καλοχώρι.

Ο Μ. Φωτόπουλος ενημερώθηκε για την πρόοδο του μεγάλου έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, που στήριξε έμπρακτα ως Αντινομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. Εξάλλου, όπως τόνισε ο ίδιος, «το μετρό μάς αφορά όλους, το στηρίζουμε και το ενισχύουμε όλοι. Ο δικός μας Δήμος συνδέεται με την πόλη με οδικές αρτηρίες και με σιδηρόδρομο, διαθέτει γραμμές σιδηροδρόμου οι οποίες είναι απαξιωμένες ή υποχρησιμοποιούνται σήμερα. Είναι η χρυσή ευκαιρία να συνδεθούν λειτουργικά με πλέγμα «προαστιακών δρομολογίων» σιδηροδρόμου με το σταθμό του μετρό, τόσο η Σίνδος με τα ΤΕΙ, όσο το Άδενδρο, η Ιωνία κ.ά. Θα παλέψουμε για να πετύχουμε τέτοιες συνδέσεις ώστε να αναβαθμιστεί η βιώσιμη κυκλοφορία, οικονομικότερα και χωρίς ρύπανση προς όφελος των δημοτών μας».

Η θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι ένα παλιό και πολύπαθο έργο που ευτυχώς σήμερα τελικά προωθείται για υλοποίηση από την Εγνατία Οδό ΑΕ). Η μελλοντική σύνδεση – εξυπηρέτηση του Καλοχωρίου και εν γένει του Δήμου Δέλτα με θαλάσσια συγκοινωνία αποτελεί επίσης ένα έργο που περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Μ. Φωτόπουλου και του συνδυασμού «Μπροστά ο άνθρωπος» καθώς «με την πρόσβαση και δημιουργία μικρής προβλήτας και στάσης στη θαλάσσια περιοχή Καλοχωρίου θα μπορέσει να αξιοποιηθεί η περιοχή και να συμπληρωθεί άριστα το παζλ ζωτικών υποδομών στα δυτικά για το δήμο μας. Θα τη διεκδικήσουμε με πλήρη επίγνωση της εφικτότητάς της κινούμενοι δραστήρια και στον τομέα αυτόν. Η εμπειρία και η γνώση μας αποτελούν κλειδί επιτυχίας για ένα ακόμη χρήσιμο έργο στην περιοχή του Δ. Δέλτα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s